Com cada any, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya es prepara per als seus Premis Zapping. Enguany celebra l’edició XXIII.

23 anys de consumidors actius i professionals compromesos

Els Premis Zapping són els únics guardons que, a diferència d’altres reconeixements, premien la qualitat de les produccions audiovisuals i digitals, deixant de banda els índexs d’audiència i de vendes.

Amb el vot popular d’espectadors i consumidors, els Zapping són molt singulars. A més, aquests premis també compten amb la participació final d’un jurat especialitzat que decideix el guanyador entre els tres finalistes que surten de les votacions populars.

Les diverses categories recullen el millor que s’ha estrenat a la televisió, a la indústria dels videojocs i al món de la xarxa durant l’any anterior.

D’aquesta manera, l’1 de març de 2018, els usuaris i professionals tenen una nova cita amb els Zapping i amb les millors ofertes audiovisuals a l’auditori del CaixaForum Barcelona.

Finalistes XXIII Edició

Després d’haver comptabilitzat totes les votacions populars rebudes, us podem presentar els finalistes d’aquesta edició:

MILLOR SÈRIE DE PRODUCCIÓ PRÒPIA
La casa de papel (Atresmedia – Vancouver Media)
Mambo (TVE – PlayZ – Different Entertainment)
Sé quién eres (Mediaset – Filmax)

MILLOR ACTRIU
Aura Garrido (El Ministerio del Tiempo – TVE – Cliffhanger – Onza Partners)
Blanca Portillo (Sé quién eres – Mediaset – Filmax)
Clara Segura (Nit i dia – TV3 – Mediapro)

MILLOR ACTOR
Alejo Sauras (Estoy vivo – TVE – Globomedia)
Álvaro Morte (La casa de papel – Atresmedia – Vancouver Media)
Quim Gutiérrez (El accidente – Mediaset – Globomedia)

MILLOR PROGRAMA D’ENTRETENIMENT / CONCURS
¡Ahora caigo! (Atresmedia – Gestmusic)
Al cotxe! (TV3)
Res és impossible (TV3 – Indiemagic)

MILLOR PRESENTADOR/A
Manel Fuentes (Tu cara me suena – Tu cara no me suena todavía – Atresmedia)
Roberto Leal (España directo – Operación Triunfo 2017 – TVE)
Ruth Jiménez (Tarda oberta – TV3)

MILLOR PROGRAMA CULTURAL / DIVULGATIU / DOCUMENTAL
Aquí la Tierra (TVE – Catorce Producciones)
Hermano mayor (Cuatro – Plural Entertainment)
This is art (TV3 – Brutal Media – Movistar)

MILLOR VIDEOJOC
Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy (Activision)
Fifa 18 (EA)
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)

MILLOR VIDEOJOC INFANTIL
Just Dance 2018 (UbiSoft)
Lego Worlds (Warner)
Super Mario Odyssey (Nintendo)

MILLOR INICIATIVA A INTERNET O APP
www.b-resol.com
www.parentalclick.com
www.dialogando.com.es

A la categoria de televisions locals les cadenes ens van fer arribar els seus programes i ha estat la junta directiva de l’Associació i un jurat especialitzat qui ha escollit els nominats:

MILLOR TELEVISIÓ LOCAL
Concurs joves cuiners Àngel Moncusí (Lleida Televisió)
El club dels poetes morts – el càsting (El 9 TV)
Fènix, cinc anys després de la tragèdia (Empordà Televisió)
La nostra escola (Televisió de Badalona)

Premis Nominals

Els Premis Nominals s’atorguen per decisió directa de la Junta Directiva o dels Grups d’Anàlisis de Programes de l’Associació. El motiu del guardó sempre es posa de manifest en el text de la placa que se’ls hi entrega. En aquesta edició felicitem a:

– Premi Especial a TVE per l’espai Clásicos y Reverentes, a través del qual es promocionen els joves intèrprets de música clàssica i se’ls dóna l’oportunitat de treballar amb professionals de la talla dels músics de l’Orquestra de RTVE.

– Premi dels Grups d’Anàlisis de Programes a la producció de Movistar+ La zona per invertir en qualitat i noves idees en la ficció autòctona.

– Premi valors al programa L’ofici de viure de TV3 per proporcionar eines assequibles a tothom per afrontar amb optimisme els reptes de viure a la societat actual.

– Premi de la Junta Directiva al videojoc RiME desenvolupat per Tequila Works: una aventura gràfica dirigida a un ampli públic, que combina bon disseny, originalitat, bellesa i diversió i que demostra el potencial de la producció autòctona.

Reserva d’entrades

No et perdis aquesta celebració de la qualitat audiovisual, l’1 de març tens una oportunitat única per descobrir i reconèixer la feina ben feta i destacar la importància de l’usuari audiovisual. Reserva ja les teves entrades!

Recorda que pots seguir totes les novetats dels Premis a les nostres xarxes (Facebook, Twitter, Instagram) i a la pàgina web oficial: www.premiszapping.org