El divendres 6 d’octubre membres de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) van reunir-se amb la directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Montserrat Ribera, el sotsdirector general d’Atenció al Consumidor, Josep Maria Recasens, el subdirector general en Disciplina de Mercat, Albert Melià, el cap de servei de Normativa i Procediment, Joaquim Bernat, i la cap de la secció de Difusió i Promoció, Maria Jesús Sarrà, per tal d’incrementar l’actual col·laboració entre ambdues entitats.

Preocupant proliferació webs pro Ana i Mia

El principal tema que es va tractar durant la reunió va ser l’Avantprojecte Decret Llei Trastorns de conducta alimentària que l’ACC vol impulsar a fi de poder exigir responsabilitats als intermediaris digitals i augmentar la protecció efectiva de les persones afectades pels esmentats trastorns.

A l’Associació de Consumidors treballem la imatge i els estereotips en relació amb els continguts audiovisuals. Ho fem a través de sessions formatives sobre comunitats en línia perilloses on s’inclouen les webs pro Ana i Mia i també les que fomenten les auto-lesions, com la Balena Blava. Concretament, aquest any hem inclòs específicament el Foment de l’anorèxia i la bulímia dins del projecte Campanya informativa consum responsable en temes que afecten els menors, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ja que aquest problema afecta principalment els joves.

De fet, un dels integrants de l’equip de l’Associació ja va realitzar el 2010 l’informe Apologia de l’anorèxia i de la bulímia a la xarxa sobre la proliferació de pàgines web pro Ana i Mia, a través de l’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA) amb l’Associació contra l’Anorèxia i Bulímia de Catalunya (ACAB) i el suport del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Com a resultat d’aquesta reunió, l’Agència Catalana del Consum ha fet a l’Associació una consulta prèvia a l’aprovació de l’Avantprojecte. En ella, els nostres experts han contribuït amb la seva experiència i aportacions al text.

D’aquesta manera, l’Associació manté el seu compromís d’atendre també les minories en risc i continuar lluitant per un consum de l’oci audiovisual més responsable i sa.

Recorda que a la nostra web trobaràs articles, notícies, consells i idees per fer de la teva vida amb les pantalles una de més saludable. Si vols formular-nos alguna pregunta al respecte o denunciar alguna web o comunitat en línia perillosa, el nostre equip està a la teva disposició.