Amb motiu del Dia Internacional de l’Assetjament Escolar volem aprofitar per fer-nos ressò de diverses iniciatives sorgides aquests darrers dies.

ComicVengadores
Los Vengadores, Guardianes de la Galaxia i Spiderman uneixen forces contra l’assetjament.

Panini ha editat un còmic gratuït amb tres historietes d’herois de Marvel en suport de la lluita contra l’assetjament escolar.

La campanya de Mediaset Se buscan valientes ha aprofitat també aquest dia senyalat per fer un esdeveniment a Saragossa que es va poder seguir en directe per streaming:

D’altra banda, la Direcció General de la Família i el Menor de la Comunitat de Madrid convoca el festival escolar de microcurts “ENVALORES”, amb l’objectiu de reflexionar sobre el respecte a les diferències, promoure l’empatia amb les víctimes i el valor de la denúncia de l’assetjament entre els més joves de la nostra societat. Es tracta d’un concurs de microvídeos dirigit a alumnes de Primer Cicle d’Educació Secundària.

En aquest sentit, hi ha iniciatives molt interessants com ZeroAcoso, que impliquen les escoles oferint un sistema innovador per mesurar i fer seguiment de l’efectivitat d’aquestes mesures aplicables als centres i que aposten per la mediació per resoldre els conflictes, així com eines de suport per fer front a l’assetjament com Dr. Security by Pedro Garcia Aguado o l’App catalana B-resol.

A Catalunya, la setmana passada va tenir lloc un important Simposi de dos dies (27 i 28 d’Abril) organitzat pel Col·lectiu Fu i la Fundació FC Barcelona que van convocar a totes les escoles catalanes a participar en la Intervenció contra el bullying. Un dels objectius del simposi va ser generar el Manifest Alan per reclamar una legislació que doni a les escoles i les famílies mecanismes adequats per actuar contra el bullying. Aquesta iniciativa pretén que els centres educatius prenguin un rol actiu contra l’assetjament escolar.

Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ja ens hi hem sumat, i tu?