El 21 d’abril va tenir lloc una jornada de revisió de la Directiva Europea de Mitjans Audiovisuals, en la qual es va convidar com a ponent a l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

Aquesta entitat ha estat l’única que ha representat als usuaris europeus en el procés de renovació de la Directiva; ho ha fet a través de la presidència de EURALVA (The European Alliance of Listeners’ and Viewers’ Associations) que ostenta des de fa set anys.

Reclamem a Europa la protecció del menor al món audiovisual

BlogB-Europa170503.jpg

La coordinadora de relacions internacionals de l’Associació, Carla Sciamma, va ressaltar l’avanç que suposa que s’hagi obert el concepte d’Audiovisual Media Services. Fins ara, la regulació sobre televisió, sobre els Vídeos Sota Demanda (VOD) i sobre les Plataformes de Video-Sharing ha estat diferent per a cada cas, però ara el mercat és únic: el digital. Per això, és molt positiu que la Directiva comenci a contemplar totes aquestes realitats en conjunt.

Al mateix temps, l’Associació també es va congratular pels articles en els quals s’incideix en la protecció del menor enfront dels programes nocius. La Directiva parla de sistemes que impedeixin que els menors puguin veure’ls o sentir-los. D’altra banda, Carla Sciamma va manifestar que els consumidors troben dues grans febleses en aquest projecte de llei: la necessitat que els usuaris estiguin representats en igualtat de condicions que les grans empreses del sector i mantenir el control en (país) origen, però també en destinació dels continguts.

La intervenció de Sciamma va ser clau per posar en primera línia els interessos de la infància davant els legisladors i productors assistents.

Aquí pots visitar el web de l’Oficina d’Informació a Barcelona del Parlament Europeu.