L’Associació de Consumidors Audiovisuals de Catalunya i la Fundación Aprender a Mirar han organitzat conjuntament un cicle format per dos seminaris web per a fomentar un entorn digital saludable tant a les aules com als centres esportius.

Per als centres educatius

La primera sessió va tenir lloc el dijous passat, sota el títol Desapercebuts a la xarxa: el risc de les tecnoadiccions i àmbit legal. Marc Masip, psicòleg i CEO de Desconect@ i Lali Obradors, advocada penalista i responsable de Maluenda Social, van conversar amb l’experta de l’Associació i criminòloga Irene Montiel sobre les claus per a propiciar un entorn digital saludable a les escoles a través de la figura del coordinador de benestar.

Durant el webinar es va destacar la importància de la teràpia per a tractar les tecnoaddiccions i es van mencionar els ciberdelictes que es poden arribar a donar a un centre educatiu. El seminari es va poder seguir en directe pel canal de YouTube de la Fundación, on també es pot recuperar en diferit.

Assetjament a l’entorn esportiu

El segon seminari web, que es va poder seguir en directe pel canal de YouTube de la Fundación, va tenir lloc el 14 de desembre. En aquesta ocasió es va tornar a comptar amb la presència d’Irene Montiel com a moderadora; i la convidada va ser Xènia Ríos, doctora en INEFC per la Universitat de Barcelona.

A la sessió, dirigida als delegats de protecció, entrenadors i monitors, es va parlar sobre assetjament i ciberassetjament a l’entorn esportiu: les seves tipologies, la investigació que es duu a terme actualment així com la legislació en aquest àmbit, i, finalment, es van aportar diversos tips per a prevenir-lo.

Segueix totes les activitats de l’Associació a les nostres xarxes socials (Instagram, X i LinkedIn) i al canal de YouTube.