El programa Weko, una iniciativa de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, la Fundación Aprender a Mirar i la Fundació Nous Cims, va celebrar el final de curs a través de dues Ciberfest al Museu de la Ciència CosmoCaixa.

A causa de l’ampliació del projecte a inicis d’any, es van celebrar dues jornades de clausura. La primera va tenir lloc el 9 de maig amb l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Mossèn Jacint Verdaguer (Cornellà de Llobregat), l’Escola Sant Jordi (Sant Vicenç dels Horts) i l’Escola Charlie Rivel (L’Hospitalet de Llobregat).

Per altra banda, l’alumnat de 6è de primària de l’IE Llibertat (Badalona), l’Escola Riera Alta (Santa Coloma de Gramanet), l’IE Antaviana, l’Escola La Mar Bella i l’IE Elisabets, de Barcelona, també van gaudir de la Ciberfest el dijous 16 de maig.

Ciberfest amb l’alumnat de 5è

L’alumnat de 5è de primària va participar en la seva primera Ciberfest, on van repassar els continguts apresos durant el curs i van veure un resum de totes les activitats i sessions realitzades al llarg de l’any.

També es van lliurar els premis als millors cartells del concurs Per un consum (tecno)lògic, elaborats pels alumnes per a sensibilitzar i combatre les tecnoaddiccions a través de temàtiques treballades en el projecte com el cervell, els videojocs o el ciberbullying.

Després de l’esmorzar es van barrejar els alumnes de les escoles en petits grups perquè es poguessin conèixer entre ells i fer una activitat conjuntament. L’objectiu era crear un rap de dos versos sobre una temàtica específica del curs, que posteriorment li van cantar al raper Subze, convidat en aquesta jornada.

El cantant guanyador d’un Zapping, per la seva cançó Stop bullying, va compartir la seva experiència sobre assetjament i ciberassetjament amb tots els assistents. A més, els alumnes van tenir ocasió de fer-li preguntes i veure una improvisació en directe. Finalment, va obsequiar alguns dels nens i nenes amb els seus discs i el llibre i va signar autògrafs a tothom.

Clausura de dos anys del programa

Després de dos anys implicats en el programa Weko, l’alumnat de 6è va celebrar la cloenda en aquesta jornada. Per aquest motiu, el vídeo resumia tot el que han viscut en aquests dos cursos intensos. Tot seguit, es va generar un debat entre els nens i nenes a través de la projecció de dos videoclips sobre l’autoestima i el valor de les persones.

En la seva segona edició del concurs Per un consum (tecno)lògic, els alumnes van haver de crear un còmic sobre temes com l’autoestima, l’empremta digital, el cinema o les sèries. Durant la Ciberfest es va fer l’entrega de premis, entre ells uns jocs de taula cedits per Mattel.

Malgrat la pluja, els alumnes van poder dur a terme l’activitat prevista a l’exterior. Es va realitzar un joc de rol en el qual els nens i nenes havien d’interpretar diferents situacions sobre l’autoestima, l’empremta digital i el cinema. Després, el dinamitzador del grup va fer preguntes per a fomentar la reflexió i extreure conclusions.

En aquesta ocasió, el convidat va ser el Pau Fernández, jugador de la Kings League i creador del pòdcast Inside Kings. Va explicar la seva experiència amb el futbol i de com les xarxes socials i el mòbil havien estat obstacles, en certes situacions, per a poder gaudir realment en moments importants de la seva vida. Finalment, alguns voluntaris van pujar a l’escenari per a compartir vivències en un breu pòdcast. 

Un obsequi per a les vacances

Tot l’alumnat participant en les dues jornades es va emportar un regal per a gaudir de l’estiu: una pilota inflable amb el nou logotip de Weko. Perquè no oblidin tot el que han après durant el curs i se’n recordin del nou nom del programa, que es va presentar oficialment en les jornades entre els alumnes i docents. Finalment, es va convidar a totes les escoles a passar la resta del dia al Museu de la Ciència CosmoCaixa.

Segueix totes les activitats de l’Associació i de Weko a les nostres xarxes socials (Instagram, X i LinkedIn).